Novica:IZLET V JAJCE IN ČARDACE
(Kategorija: NOVICE)
Objavil tinytimy
sreda 23 marec 2022 - 13:49:00Spoštovani člani, dragi prijatelji!

Vabim vas, da se nam pridružite na tri-dnevnem izletu po Bosni. Naužili se bomo lepot Bosanske pokrajine, spoznavali tradicijo in znamenitosti mesta Jajce (cerkev pod zemljo in muzej AVNOJ-a), obiskali šareno džamijo in rojstni kraj Iva Andriča v Travniku, bivali v etno selu Ćardaci, občudovali izvir Plave vode, mline na Plivskem jezeru in še kaj.

Zbrali se bomo v soboto, dne 2. aprila 2022 ob 6.00 uri pred Halo Tivoli.

Predvidevamo naslednji potek izleta:
1. dan – sobota 2.4.2022: Ljubljana – Travnik – Čardaci
Odhod avtobusa ob 6.00 uri zjutraj. Vožnja po dolenjski avtocesti do mejnega prehoda in naprej proti Travniku, ogled šarene džamije, izvir Plave vode, sprehod po mestu, možnost čevapov pri Hariju, prosto za nakupovanje, kavo, baklavo, namestitev v etno selu Čardaci, večerja in druženje.
2. dan – nedelja 3.4.2022: Čardaci – Sarajevo - Čardaci
Zajtrk, odhod avtobusa v Sarajevo, vožnja z znamenito sarajevsko vzpenjačo na hrib Trebević, sprehod po naravnem parku do bob steze ali odmor za kavico, spust nazaj v mesto in sprehod po Baščaršiji, sledi prosto za nakupovanje in kosilo ter vrnitev v etno selo, večerja, …
3. dan – ponedeljek 4.4.2022: Čardaci – Jajce - Ljubljana
Po zajtrku zapustimo etno selo in nadaljujemo pot do Jajca, kjer si ogledamo cerkev pod zemljo, muzej AVNOJ-a in mline na Plivskem jezeru, sledi prosto za nakupovanje, kosilo, sprehod po mestu … Prihod v Ljubljano je predviden v večernih urah.


Vaš prispevek za izlet znaša 125,00 EUR po osebi (cena velja ob prijavi minimalno 40 potnikov).
V ceno je všteto: 2 x polpenzion v dvo ali triposteljni sobi v etnu selu, izlet, ogledi, vstopnine, avtobusni prevoz, zavarovanje in turistična taksa.
Doplačilo za enoposteljno sobo je 15,25 €/dan, skupaj 30,50 €.
Potrebujete veljavno osebno izkaznico ali potni list. Priporočamo tudi malico!
Osebe z motnjami v duševnem razvoju morajo imeti obvezno s seboj spremstvo. V primeru, da tega ne morete zagotoviti, vas prosimo, da nas o tem obvestite ob prijavi in skušali bomo najti rešitev tako, da bomo zagotovili spremljevalce.


PRIJAVITE SE LAHKO:
Osebno v pisarni društva četrtek 24.3.2022 in torek 29.3. 2022 od 11.00h do 14.00h ure ali po e-pošti na naslov:drustvosozitjeljubljana@gmail.com.

V upanju, da se na izletu srečamo in skupaj ogledamo lepote Bosne, vas prav lepo pozdravljam.Za novica je iz
( http://sozitje-ljubljana.si/news.php?extend.425 )